Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2018 21:09 - Проф. Иво Христов: България е пред историческо изпитание! Огънем ли се, няма връщане назад!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 1029 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Левицата показа гръбнак в дискусията за Истанбулската конвенция, подчерта той
 

Под въпрос е съществуващият психо-ментален код на нацията ни и чисто природното ни биологично битие”, обясни социалният учен. По думите му, изправен пред тази бездна, българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект.

 

 

България се намира в предверието на едно от най-големите исторически изпитания”, предупреди проф. Иво Христов на среща с граждани в Стара Загора. Той подчерта, че това не е излишен драматизъм, защото страната ни е изправена пред „точката на незавръщане” - преминем ли я, всички усилия след това ще бъдат напусто.

 

Под въпрос е съществуващият психо-ментален код на нацията ни и чисто природното ни биологично битие”, обясни социалният учен. По думите му, изправен пред тази бездна, българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект.

 

Той се спря на причините за състоянието на Отечеството, резюмирайки целия комплекс от външни и вътрешни фактори, довели до днешната ситуация.

 

Докато България отслабва, около нас се развиват шеметни геополитически действия, които няма да ни подминат, защото сме си направили държавата на кръстопът, направили сме я на пътя на народите”, обясни народният представител от „БСП за България” и очерта „каскада от клокочещи процеси” в Близкия Изток, на Балканите, Украйна и демографската вълна от Африка.

 

"Европа не е в най-добрата си кондиция, ЕС е раздиран от вътрешни противоречия и блоково разделение.

 

„В плана за нова фаза на европейска интеграция за България не се говори. Учтиво ни посочват само предверието на Шенген”, посочи професорът и продължи : „Под формата на мултикултурализъм се прокарва една тънка „перверзна” линия, че България е съвкупност от общности и това го пише в учебниците на децата. Целта е да бъде прекратена историческата, социалната и духовната памет, която прави от стадото народ”.


За Истанбулската конвенция


Той бе категоричен, че в дискусията за Истанбулската конвенция БСП показа „гръбнак”, въпреки огромния натиск. Напълно подкрепя провеждането на референдум, а като юрист счита, че българското законодателство е богато по отношение защита на жените, децата и от домашното насилие.

 

Още преди 50 години сме започнали да изравняваме правата на жените и мъжете, а по отношение на женската еманципация сме много по-напред от Западна Европа и менторите ни. Да ни се вменяват чрез ИК проблеми, които са проблеми на третия свят, е меко казано несериозно. Под благовидния предлог за борба с насилието върху жени и деца и домашното насилие се прокарват антихристиянски, антибългарски и антицивилизационни ценности. Затова, нека българите да кажат!”, заяви проф. Христов и апелира: „Хубаво е тези, които се произнасят по Истанбулската конвенция, да я прочетат, защото у нас масово битува един рефрен „А бе, не знам как е, но не е така!”.


За парламента и левицата


Проф. Христов е съгласен с констатацията на президента за парламента. Той смята, че Народното събрание играе ролята на „гумен печат” с парафирането на решения, които се вземат другаде. В същото време е удобната „боксова круша” за народното недоволство. В случая медиите вършат страхотна работа, защото, докато се занимават с този или онзи депутат, никой не пита какво прави Министерски съвет, където са реалните ресурси.

„Когато имаш изчезващ народ, изчезваща държава, изчезващ етнокултурен и цивилизационен код, българското ляво трябва да бъде адекватно на задачите тук и сега”, подчерта проф. Христов, акцентирайки на „тук и сега”.

 

Източник Фейсбук на проф. Иво Христов





Гласувай:
3



1. zaw12929 - За първи път ГЕРБ намери умно реш...
01.02.2018 11:38
За първи път ГЕРБ намери умно решение- даде Истанбулската конвенция на Конституционния съд
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819817
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565